
Der findes virkelig mange AI værktøjer, og der kommer hele tiden nye til. Hvis du søger på nettet efter top-100 AI tools, er der mange hjemmesider, der giver en oversigt over chatbots. Listerne er dog ret forskellige, men det siger jo noget om mængden.
Men herunder hjælper vi i gang, – kort og effektivt – her er de 25 bedste. De er tilmed grupperet. Her kan du vælge nogle få ud, og lære dem at kende. Der er ikke indsat links herunder, for de er nemme at søge sig frem til, – og så får du den nyeste version eller mulighed for at vælge mellem flere versioner.
De mest brugte chatbots
- ChatGPT: Udviklet af OpenAI. Kendt for sin evne til at generere tekst, oversætte sprog og skrive forskellige former for kreativt indhold. Meget alsidig og kan bruges til en bred vifte af opgaver. Findes i flere versioner, både gratis og betalingsløsninger. I mobiludgaven kan anvendes stemmeinput.
- Google Gemini: Udviklet af Google og integreret med Googles søgemaskine. Stærk til at give opdaterede oplysninger og besvare spørgsmål. Integreret med mange Google services. I mobiludgaven kan anvendes stemmeinput.
- Microsoft Copilot: AI-assistent fra Microsoft. Designet til at hjælpe brugere med produktivitet, kreativitet og informationssøgning. Er designet til at arbejde i sammenhæng med de programmer man arbejder i, – produkter som Windows, Microsoft 365 og Bing.
- Claude: Udviklet af Anthropic. Bruges til tekstgenerering, problemløsning og samtaler. Den er i stand til at forstå komplekse forespørgsler og tilpasser sig løbende gennem brugerinteraktioner. Fokuserer på sikkerhed og etiske retningslinjer.
Andre interessante chatbots
- Grok 3 fra Elon Musk´s firma Ai. En chatbot, hvor brugerne kan interagere med den via tekst eller stemme. Den er integreret i platformen X (tidligere Twitter), hvor Premium+ abonnenter kan bruge den til at føre samtaler, få svar på spørgsmål og få hjælp til forskellige opgaver. Grok 3 er en avanceret AI-model, der også har en bredere vifte af anvendelsesmuligheder.
- DeepSeek: Fra kinesisk virksomhed af samme navn. DeepSeek har en stærk åben kildekode-politik, hvilket gør deres modeller tilgængelige for udviklere og forskere. Som Chatbot er den ikke med i førerfeltet endnu.
- Perplexity AI: Hjælper brugere med at udforske og forstå komplekse emner. Fokuserer på at give nøjagtige og kildehenviste svar. God til research og informationssøgning.
AI løsninger med særlige anvendelsesområder
- Jasper Chat: En AI-chatbot designet til indholdsskabelse, der hjælper virksomheder med at generere marketingindhold, blogindlæg og produktbeskrivelser.
- ChatSonic: Udviklet af Writesonic. Realtids-webbrowsing-funktioner og understøtter stemmeinput samt billedgenerering, hvilket gør den nyttig til kreative opgaver.
- Character.AI: Platform som tilbyder en unik form for chatbot-oplevelse for underholdning og samtale. Brugerne interagerer med AI-genererede personligheder, herunder kendte figurer og fiktive karakterer.
- Replika: En chatbot designet til at fungere som en personlig AI-ven, en medfølende samtalepartner. Giver mulighed for at skabe personlige AI-venner til samtale og emotionel støtte.
AI værktøjer til billed generering
- Dall-E: AI tool fra OpenAI, der kan detaljerede billeder fra tekstprompter.
- Midjourney: Kendt for kunstneriske stil og høj kvalitet, velegnet til kreative og stiliserede billeder.
- Deep Dream Generator: Fra Google, Specialiseret i surrealistiske og psykedeliske billeder.
- Leonardo.Ai: Minder lidt om Midjourney, vifte af kunstneriske stilarter.
- ChatSonic: Understøtter stemmeinput samt billedgenerering.
AI værktøjer til at lave powerpoints
- PopAI: Pæsentationsværktøj, der laver flotte slides ud fra dit valg af grafik og design.
- Canva: AI-assisteret designværktøj, som laver grafisk flotte slides. Skal diasshows baseres på en uploaded tekst, kræver det licens eller meget en noget omstændig godkendelse som NGO.
- Tome.app: Skaber visuelt pæne præsentationer fra en kort tekstbeskrivelse.
- Beautiful.ai: Præsentationsværktøj, der laver gode slides.
- Copilot: Microsoft CoPilot er integreret i Microsoft PowerPoint, men p.t. forudsat et 365 abonnement. Uden 365 kam man lave struktur og tekst om til slides ud fra et dokument, – man skal så selv kopiere dem ind i PowerPoint et for et.
- ChatGPT kan lave struktur og tekst om til slides ud fra et dokument du uploader. Man skal selv kopiere dem ind i PowerPoint et for et.
- Slidebean og Gamma.app kan også noget, men dem har jeg ikke prøvet endnu.
20.02.2025 Indlæg på CXO2’s blog www.CxO2.dk/blog
Læs bloggens andre indlæg om AI
Abonnerer på indlæg i denne blog.
Besøg LinkedIn udgaven og tryk på FØLG eller besøg Facebook udgaven og tryk SYNES OM