corona vira

Får de selvudnævnte Facebook epidemiologer og virologer for meget spalteplads? Er de de nye skriftkloge? Er de, eller tror de bare, at de er klogere end alle andre?

Er nogle af dem helt almindelige borgere, der er negative og sure og tror, at de er eksperter og virologer? Er nogle af dem helt almindelige borgere, der føler sig trådt på? Er nogle af dem højtuddannede fagfolk, der er fornærmet over, at medierne (med god grund) ikke interviewer dem?

Jeg ved det ikke. Jeg er ikke hverken psykolog, virolog eller epidemiolog.

Men herunder er links til artikler, som jeg håber, disse skriftkloge vil have ulejlighed med at læse, inden de stjæler mere spalteplads. Dialog, argumenter og facts bør tilpasses virkeligheden. Ytringsfrihed er godt. Men ytringskvalitet er bedre.

Nedenstående er bare nogle få eksempler på nyttig viden om emnet. Der findes uanede mængder på nettet. Så man kan altid sætte sig ind i stoffet, inden man påtager sig rollen som ekspert.

Ambulancer i kø i Portugal

Portugals hospitaler presses til det yderste på grund af Corona. Nu er de portugisiske hospitaler ved at være fyldte til bristepunktet. Hospitalerne så presset, at ambulancer må holde i kø i timevis foran hospitalerne, og at der ikke er nok plads til de døde i kølerummene. / BT 6. feb. 2020

Kritiker siger undskyld

Jeg var kritisk, men nu fik jeg selv Covid-19 B117. Jeg vil godt sige undskyld til de mange venner, bekendte, kolleger og familie, der siden Søren og Mette lukkede samfundet ned i marts, har måtte lægge øre til min ofte hårde kritik af de begrænsninger vi som samfund er blevet pålagt, pga. en pandemi. / Jakob Aagaard Mortensen, Facebook 6. feb. 2020

Vrøvl fra Facebook epidemiologer fylder i medierne

En strøm af mennesker råber ud i medierne, som om de har forstand på Corona, virus og smittespredning. Læger udtaler sig om epidemiologi og politik. Epidemiologer udtaler sig om økonomi. Under Corona-krisen ser vi en lind strøm af læger og forskere, der udtaler sig udenfor deres fagfelt.   Det er uheldigt, da det kan give anledning til både misforståelser og, på sigt, manglende tillid til videnskabelige eksperter, skriver lektor i filosofi Mikkel Gerken. 

Får Facebook skriftkloge de kloge til at tie?

Man må gerne være skeptisk overfor både virus, vacciner og forskere. Og der er ytringsfrihed, så selv uintelligente skriftkloge må skrive, hvad de mener. Det har alle ret til. Men man skal opføre sig ordentligt. Og ordentlighed er også, at man ikke skriver indlæg om noget, som man ikke har den ringeste forstand på. Hvis man lader sine argumenter udgøre en trussel, er politiet begyndt at forfølge dem. Læs om den gode og dårlige kommunikation i artiklen. / DR artikel 5. feb. 2020.

#epidemiolog #virolog #skriftkloge #CoronaKommunikation #FacebookEksperter

Annonce

Annonce