Billede: Copyright TEDxCopenhagen

Titlen på dette års event kunne være Filosofi og TEDx, men blev Expect the unexpected. Og den titel skaber den nysgerrighed, som TEDx Copenhagen ønsker. Det blev et vellykket, flot og professionel event afholdt i Tivoli i København med cirka 1.150 deltagere.

Forskydning fra menneske til maskine

Mens maskiner og teknologi bliver mere og mere avanceret, begynder teknologi at overtage funktioner for menneskeheden. Men det er ikke uden etiske dilemmaer. Hvordan håndterer vi disse fremtidige dilemmaer med hensyn til AI? Det svares der på i flere indlæg på konferencen.

En af talerne, Associate Professor i filosofi Sune Hannibal Holm, siger til TEDx: ”Mit fokus er ikke på, om vi skal være for eller mod AI og teknologi, men på hvordan man bruger det på den rigtige måde. Som med så mange andre ting i livet, handler det om at overveje fordele og risici”. Sune var på scenen på TEDxCopenhagen´s 10 års jubilæums event “Expect the unexpected”. Og det indlæg passer i høj grad under min overskrift Filosofi og TEDx.

Mere filosofi

En tilsvarene vinkel på filosofi og IT kom Martim Kremmer ind på. Martin er Head of the Danish Biohacker Community. TEDx skrev om hans indlæg: ” He will make us CEOs of our own health, by giving us practical tools and techniques“.

Vi tror, vi kender os selv, ved hvad der driver os. Men gør vi? Er dette billede virkelig sandt, eller er vi bedrager os selv? Især i en tid med globale udfordringer er vi nødt til at anerkende vores globale identitet og komme med globale løsninger. Men hvad er vores globale identitet? Så filosofisk griber Surabhi Goswami-Christiansen fat i tilhørerne.

Tal ordentligt på Facebook

Maia Kahkle Lorentzent går i kødet på kommunikationen på Facebook. Det er 15 år siden sociale medieplatforme som Facebook blev tilgængelige for offentligheden. En platform for ytringsfrihed, men det har hurtigt udviklet sig til at skabe en ændring i den måde, vi interagerer socialt, videnskabeligt og teknologisk, som har bragt menneskeheden både fornøjelse og angst. En legeplads for sjov samt mobning og stigmatisering. Vi må holde op med at fodre troldene og begynde at bekæmpe dem. Når dialogen kun er online, bag skærmen, er vi meget mere tilbøjelige til at sige ting, ville vi ellers aldrig turde sige til en fremmed.

Som TED så TEDx

TEDx Copenhagen lever i høj grad op til sit formål, og det formål vi kender fra storebror TED, at man med stor evne finder kompetente og aktuelle indlæg og indlægsholdere, der skaber eftertanke. Imponerende hvad en frivillig organisation med en kæmpe stab frivillige kan stable på benene.

https://tedxcopenhagen.dk

Tedx Copenhagen´s event afholdtes d. 9. november 2019 i Tivoli i København.

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

Filosofi og TEDx
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: