Folkemødet 2024 vrimmel

Jeg har skrevet andre indlæg om debatterne på Folkemødet 2024, bl.a. AI på Folkemødet. Her i dette indlæg skal kun være nogle kommentarer om det praktiske setup. For det var et virkeligt godt Folkemødet 2024, men med en del fejl og mangler.

App

Sidste år roste jeg Folkemødets App i indlægget Folkemødet 2023. Det er der bestemt ikke grundlag for i år. De har programmeret en ny App i år. Den var i praksis ikke eksisterende. Det meste af døgnet var den så overloaded, at den var totalt uanvendelig. I App´en kunne man vælge “mine events”, men hvad hjælper det, når App´en ikke svarede.

Ingen guide på pladsen

Jeg så ikke en eneste guide/frivillig på pladsen. Det er uprofessionelt, at der ikke er nogen eller et sted at spørge. Og de kæmpe kort, der var hængt op, var trykt så dårligt, at ingen kunne læse numrene, der henviste til lokationer.

Hjemmesiden

Hjemmesiden var OK mht. praktiske oplysninger og god søgning i programmet. Men bad man om en oversigt, viste den 12 events ad gangen, og så skulle man trykke “vis flere” 100 gange. Især træls, at den manglede en “mit program” facilitet.

Er der nogen hjemme?

Jeg sendte første dag to e-mails til sekretariatet og pressecentret. De var 2 døgn om at besvare den ene e-mail, og den anden er kun besvaret med “videresendt til kollega“. Hvor mon de var henne alle sammen? I hvert fald ikke ude at tømme affaldsspande.

Folkemødet 2024 rod

Kost og logi

Madboder fungerede OK og med acceptabel kø og fornuftigt udvalg. Restauranterne i området havde plads i år, men priserne er også blevet så højre, at mest folk med firmakort spiser der.

Det giver ikke et godt billede af Bornholm, at man ikke kan styre udlejerne. 1.400 pr nat for en lækker lejlighed 30 km fra Allinge var OK (Tak, Jens), men jeg talte med nogen (et firma), der havde betalt 30.000 for en lejlighed i Allinge. Når nogle lokale flytter ud af deres lejlighed er fint nok, men behøver de at tage 2.500 pr nat. Sommerhuse til 10.000 for 4 dage er spekulation i boligmangel. Så ud fra den målestok ligger Folkemødet det forkerte sted, – som Kforum foreslog i deres nyhedsbrev, bør det flyttes væk fra Bornholm, måske til Sydfyn.

Transporten er også en alvorlig flaskehals, – det er mange mennesker at fragte til Bornholm med fly og færge. Nuvel, Allinge er hyggelig, og kystmiljøet kan noget. Men det er næppe heller specielt bæredygtigt at lægge det på Danmarks fjerneste ø.

Forhistorien

Forhistorien lød heller ikke godt. “Der er store samarbejdsvanskeligheder i organisationen bag den store demokratifestival, skrev Bornholms Tidende og TV 2 Bornholm. To måneder før Folkemødet 2024 skrev BT : “Flere medarbejdere har gennem længere tid været utilfredse med Folkemødets direktør, og nu har projektleder og pressechefen valgt at fratræde sin stilling med øjeblikkelig virkning som følge af konflikten. Jeg er slidt op, og det er mine kollegaer desværre også, sagde den nu tidligere pressechef til Bornholms Tidende”. Når ledelse, organisation og samarbejde halter, er det ikke nemt at invitere 70.000 til fest.

OK

Alt godt

Alt i alt et kæmpe arrangement, hvor scener og debatter fungerede. Men dumt at organisationen fejler på teknologi og information, når der var fin styr på afvikling af selve arrangementet.

Det kræver noget at holde styr på 3.400 events fordelt på over 300 telte. Godt nok er det uddelegeret til de enkelte værter, men service og forberedelse i form af placering, lydanlæg og telt er jo en forudsætning.

Så Folkemødet som folkemøde med fokus på debatterne fungerede perfekt. Selv vejret var OK. Karakter 12 til det faglige, men 7 med pil ned til det praktiske.

Vil du nu have den positive vinkel på, så læs en rapport om det politiske indhold hos Altinget.

Folkemødet på Bornholm 2024
Indlæg om AI på Folkemødet

15.06.2024  Indlæg på CXO2’s blog på www.CxO2.dk/blog

Dette er et led i en række indlæg om AI. Læs andre indlæg om AI her på bloggen:
ChatGPT viser vejen for AI
AI-toget kører nu

Indlæg om AI på Folkemødet
eller vælg kategorien AI i menuen og smange flere.

Sådan abonnerer du på indlæg i denne blog:
Besøg LinkedIn udgaven og tryk på FØLG 
eller besøg Facebook udgaven og tryk SYNES OM

#Folkemødet #Folkemødet2024 #FMDK #NovoNordiskFonden #sundhedsdata #sprogmodel #SASInstitute #FolkemødeApp0 #folkemoedet.dk #AndersFognRasmussen @Folkemoedet

Det praktiske omkring Folkemødet 2024
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: