Billede af Greg Reese fra Pixabay. Vejen leder til Elvis´s mansion, hvor  kan se TCB. TCB var Elvis Presley's motto.
Billede af Greg Reese fra Pixabay

TCB var Elvis Presley´s motto

Dette er ikke et indlæg om at passe på sin forretning. Eller dog. Det er med et glimt i øjet i hvert fald. For Taking Care of Business, TCB var Elvis Presley’s motto.

Udtrykket TCB for “Taking Care of Business” startede, da Presley kaldte sit band det, da han vendte tilbage med koncerter i 1969.

Stolthed og et band

”At tage sig af forretningen” var et mantra og et stolthed for Presley og hans band, som også blev kaldt Memphis Mafia, selv om Elvis ikke brød sig om det navn. Men gruppen tog TCB logoet til sig som sit enemærke, og de brugte det, hvor de kunne. Men vi husker mest, at TCB var Elvis Presley’s motto.

TCB blev et kendt logo

Elvis selv benyttede logoet i alt fra hans plakater og smykker til hans fly. Bogstaverne vises som et logo eller et emblem sammen med et lyn.  Dette emblem blev brugt i flere Presleys smykker, inklusive hans berømte TCB-ring og TCB-halskæde. Halskæden blev fremstillet i 150 eksemplarer og vurderes i dag til 450.000 kr.   

Se det i real life

Man kan se et utal af produkter med TCB logoet.   Jeg har selv set det, da jeg besøgte udstillingen i Elvis´s hjem, Graceland i USA og også i Memphis Mansion i Randers. Jeg har holdt 450.000 kr kæden i hånden. Den var imponerende. Det var Elvis tæt på.

Begge udstillinger er absolut et besøg værd. Skal man omkring Memphis på ferie, bør man se det i Randers først. Museet i Randers en er kopi af Elvis´s hus, – og rummer et fantastisk museum for alle, der interesserer sig bare lidt for legenden Elvis.

Turist souvenir

Der er selvfølgelig gået turist i det, så man kan købe alskens billige souvenirs med logoet i dag, alt fra klistermærker til juletræspynt og solbriller. Man kan være med for under 100 kr for en kopi af halskæden. Kig i Randers eller på Amazone eller søg på TCB logo og vælg ”billeder” i browseren.

Elvis var og er en forretning

Og uanset hvad Elvis og bandet må have ment, hvad deres ”Business” var, var hele maskineriet omkring Elvis en kæmpe forretning, – og er det stadigvæk.  Der er stadig TCB.

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

TCB – Taking Care of Business
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: