Marie Bjerre, digitaliseringsminister

Danmark har (omsider) fået en digitaliseringsminister og et Ministerium for Digitalisering. Med en digitaliseringsminister sættes mere politisk fokus på digitaliseringen i Danmark – på tværs af alle ministerielle ressorter, sektorer og brancher. 

Håb og forventninger

Vi kan håbe, at det nye ministerium for digitalisering støtter og udvikler digitalisering, for den digitale transformation i Danmark kører for langsom. Danmark er ikke længere nr. 1 på EU´s lister over kortlægning af forskellige IT anvendelser. Selv på udbredelse af hurtigt bredbånd er Danmark sakket bagud i EU sammenhæng.

Vi kan håbe, at ministeriet ikke betyder endnu mere kontrol, om end it-sikkerhed selvfølgelig er et af arbejdsområderne. Det bliver interessant at se lovforslag om digitalisering, it samt sikkerhed og databeskyttelse.

Vi kan håbe, at ministeriet bliver en god forhandlingspartner i EU´s store indsats for regulering på IT-området. Og at Danmark får en fornuftig balanceret tilgang til ratificering af lovene fra EU. Bare på den korte bane er EU jo i gang med AI-regulering, Dataact, Cloudact blot for at nævne nogle få.

Opgaverne i kø

Danmark skal have en ny digitaliseringsstrategi og nogle bedre erhvervsudviklings-pakker til IT og automatisering, og vi skal have uddannet flere med it-kompetencer. Børn og unge skal gøres klar til det digitale samfund.

Reaktionen fra andre i Folketinget er de første dage nedslående, – i stedet for at se muligheder flokkes folkets ambassadører på tinget fra starten om at begrænse ministerens indflydelse og fortælle om risici. Når Folketinget i starten af 2023 etablerer et udvalg for Digitalisering og It, kan man frygte det bliver med samme vinkel. Nogle politikere har allerede sagt “føre kontrol med digitaliseringsministeren” fremfor “at støtte det nye ministeriums arbejde“.

Velkommen til det nye Ministerium for Digitalisering og velkommen til digitaliseringsminister Marie Bjerre (V). IT-branchen, virksomheders digitale transformation og borgerne har store forventninger.


En god intro kan læses hos Altinget og DI bød det velkommen.
Her er den officielle Marie Bjerre side.
Følg digitaliseringsminister Marie Bjerre her på Facebook og LinkedIn og Twitter
Der er flere indlæg om digitalisering på herværende blog, se f.eks. Danskerne er klar

December 2022 – Indlæg på CXO2’s blog på www.CxO2.dk/blog

Vil du abonnere på nye indlæg på denne blog?
Besøg LinkedIn udgaven og tryk på FØLG 
eller besøg Facebook udgaven og tryk på SYNES OM.

Danmark fik et Ministerium for Digitalisering
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: