Covid-19 aflyser kæmpe IT-messe
TM. Copyright GSMA MWC Barcelona

(Red. indsat 22/3-2020: Indlægget nedenfor om at Covid-19 aflyser stor it-messe skrev jeg d 13. februar 2020, en måned før “Danmark lukkede ned”. Nu kun 6 uger senere har verden forandret sig radikalt.)

I januar begyndte snakken om at corona lammede visse dele af Kina. Det er voldsomme billeder, man ser dernede fra og ingen ved, hvad det kommer til at betyde. Nu d. 13. februar 2020 fortsætter Covid-19 med at sætte spor i finansmarkedet og it-markedet. Kinesisk import og eksport er gået i stå, og det medfører store problemer for it-leverandører i Europa.

Nu senest er verdens største mobilmesse GSMA MVC2020 (TM) i Barcelona med 2.700 udstillere og 110.000 deltagere aflyst kun 14 dage før afholdelsen. Det er dyrt og et chock i branchen. Tusindvis af store avancerede stande er bygget op og alt er forberedt, – og så er man nødt til at trække stikket lige før det hele skal køre af stablen.

Det startede med at Kina og andre asiatiske lande meldte afbud fordi de ikke ville/måtte rejse ud, – og måske indgik også risikoen for at tage smitte med til andre nationer. Men arrangørerne har nu som nævnt helt aflyst messen.

Emnerne Mobile, 5G, IoT, Limitless Intelligent Connectivity og teknologiens betydning for klima/planeten må få et positivt skub en anden gang. Jeg deltog selv dernede for nogle år siden – det var flere gange IKEA+Bilka, bare med elektronik.

Alt om Data beretter om aflysningen

Alt Om Data skriver om aflysningen her og Ingeniøren skriver om aflysningen her.

Det trækker spor

Elektronikbranchen er rystet, idet rigtigt meget af produktionen netop ligger i Kina, hvor fabrikker er lukket for at begrænse udbredelsen af smitte og andre fordi medarbejderne er syge. Transportsystemerne er også ramt af aflysninger.

Det kan påvirke leverancer af mobiltelefoner og andet forbrugerelektronik og leverance af elektroniske komponenter til meget andet industri, f.eks. bil industrien i Europa og USA. Udviklingen af nye elektroniske produkter vil også blive forsinket.

Mange danske firmaer har afdelinger i Kina, nogle af dem med en væsentlig del af produktionen placeret i Kina. Så ikke kun import fra Kina, men også dansk produktion er påvirket.

Jeg har efterfølgende skrevet andre indlæg om Covid-19 og IT:
Covid og IT
Covid og Nethandel


Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

Covid-19 aflyser kæmpe IT-messe
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: