Digital rådgivning, Illustration fra Erhvervsstyrelsen
Illustration fra Erhvervsstyrelsen

Digital rådgivning kan være gratis, eller rettere få digital rådgiver betalt af tilskud. Det er en mulighed for små og mellemstore virksomheder.

Det kan være en udfordring for små og mellemstore virksomheder at komme med på den digitale dagsorden. Det har været både den nuværende og den tidligere regerings ønske at støtte den proces.  Det er derfor muligt at søge om hjælp digital rådgivning fra tilskudspuljen i SMV:Digital. Det er et program, der skal styrke små og mellemstore virksomheders digitalisering og e-handel. Det er meget simpelt at komme i gang med privat rådgiver betalt via tilskud.

Læs mere om puljerne her hos SMV:Digital. Der er to puljer man kan søge.

Pulje for SMV med under 20 ansatte

En af mulighederne er et forløb specielt for virksomheder med 2-20 ansatte, som kan få tilskud til privat rådgivning. Der er mulighed for at få bevilget en tilskudsvoucher på 25.000 kr. til den private rådgivning. På en workshop vil virksomheden modtage eksperthjælp til inspiration og sparring inden for et konkret tema.

Voucheren på 25.000 kr. er for virksomheder, der ikke har et færdigformuleret digitalt projekt, men har identificeret et område, og har brug for hjælp til at afdække muligheder og udfordringer. Det er for dem, der har behov for rådgivning for at komme i gang med eller videre med digitalisering. Projektforløbet vil kunne vare fra et par uger til 6 måneder.

Pulje for SMV med op til 250 ansatte

For at få del i den større pulje på 100.000 kroner, skal virksomheden beskæftige mellem 3 og 249 fuldtidsansatte og have en omsætning på minimum 2 mio. kr. i seneste regnskabsår. Der er en række formelle krav, som man skal forholde sig til inden ansøgning, men det er godt beskrevet på hjemmesiden.  Et projektforløb vil kunne vare fra 1 til 12 måneder.

Hjælp til at lederne bliver digitale

EU står bag en række muligheder for kompetence forløb for SMV-ledere og nøglemedarbejdere. Man kan få indsigt i den digitale kunderejse, digital forretningsudvikling, e-handel og i det hele taget brugen af nye teknologier og software.

Det kan være aktuelt, når du vil forbedre din virksomheds konkurrencedygtighed igennem digitalisering. Med en digital ledelseskultur får du som leder redskaber til at arbejde med digitalisering i virksomheden. Det giver indsigt i den digital forretningsudvikling og anvendelsen af ny teknolig og systemer. Læs mere på www.digitalledelseskultur.dk

Digital virksomhed og sikkerhed

Virk .dk har god inspiration til starthjælp til IT-sikkerhed, og hvordan man kan blive klogere på sin virksomheds risikoprofil. Læs mere på  https://startvaekst.virk.dk/sikkerhedstjekket 

Teknologi og regler

Der er hjælp og inspiration mange steder. På en infoside er en meget kort og nemlæst inspiration til mulige teknologier, som kan være relevante i din virksomhed. Erhvervsstyrelsens mål med deres information er at forklare en række teknologier, som kan være mere eller mindre reguleret.   Læs om det på https://nyeforretningsmodeller.dk/data-og-ny-teknologi

Læs andre indlæg her på bloggen om danmarks-digitale-vækst og digitalisering og problemer med det i digital-strategi-lykkes

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

Gratis digital rådgivning
Del gerne til dine kontakter:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *