brian mikkelsen på Digitaliseringsmessen

På Digitaliseringsmessen Erhverv 2019 var Danmarks digitale vækst i praksis til behandling. Brian Mikkelsen, Adm. dir. Danske Erhverv talte om Danmarks digitale vækst i praksis. Som erhvervsminister stod han bag Strategi for Danmarks digitale vækst, – i sit nuværende job er ansvarlig for at føre den ud i livet i virksomhederne.  Men der er langt igen, konkluderede han med udtalelsen ”Vi taler om det, vi vil gerne være det, men vi er det ikke”. Vi digitaliserer for lidt. Dansk Erhverv vil tage ansvar og være katalysator via rådgivning om digitalisering.

Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen forsøgte på Digitaliseringsmessen at give overblik over de offentlige erhvervsfremmetilbud. Men man kan ikke sige, at det lykkedes på de 20 minutter. Men der er faktisk også rigtig mange muligheder for hjælp og økonomisk støtte til afklaring af digitale muligheder. Der er fokus på at vi skal det her.

Digitalisering er produktivitet

Lars Bønløkke Lê, Kontorchef for Digital Vækstpolitik og Sikkerhed i Erhvervsstyrelsen tog afsæt i afdelingens egne undersøgelser. Interessant at vide, at de mest digitale virksomheder i gennemsnit har 22 pct. højere arbejdsproduktivitet end de mindst digitale virksomheder. Og så er produktivitet jo ikke engang eneste eller vigtigste grund, – digitaliseringen kan være spørgsmål om overlevelse. Hvis man ikke udnytter potentialet i digitalisering, er der en, der overhaler indenom med en bedre eller billigere kundeoplevelse. Det vil sige disruption banker på, og pointen var klar, vi digitaliserer for lidt. Læs mere om det i indlægget Disruption er ikke død.

Jo mindre jo værre

Vi så også, at der er et højt digitaliserings niveau ved 85 % af virksomheder med over 250 medarbejdere, mens jo mindre virksomhed jo færre digitaliserer. Kun 30 % af mindre virksomheder har et højt digitaliserings niveau.

Værre er det måske, at danske SMV’er i mindre grad anvender nye teknologier end SMV’er i næsten alle andre EU lande. En rådgiver er guld værd, lød det i salen.

SMV´er og ekstern it-rådgiver

Når det ser galt ud i danske SMV er grunden iflg. Erhvervsstyrelsens vurdering følgende:

  • Manglende tid og ressourcer
  • Manglende viden – IT er fremmed land for mange virksomheder
  • Manglende kompetencer – anvendelse og udvikling af nye løsninger

Når virksomheden ikke selv kan, kan der tilkaldes hjælp udefra.

Annonce: Her kan ekstern rådgivning om IT og digitalisering som rådgivningsfirmaet CxO2 komme ind i billedet.

Læs et andet indlæg her på bloggen om tilskudsmuligheder.

Ivan Munk deltog på Digitaliseringsmessen oktober 2019.

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

SMV´er digitaliserer for lidt
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: