Deloitte har lavet et survey blandt CFO´er, som viser digitalisering spiller en stor rolle.

Langt de fleste fokuserer på automatisering af manuelle processer, mens 39 % er i gang med Robotics Process Automation (RPA), hvor de automatiserer processer for dataflow mellem flere it-systemer for at få status og beslutningsgrundlag præsenteret.

Endnu flere CFO´er arbejder med visualiseringer (53%) for grafisk at skabe nemt overblik over store datamængder. 

Robotter

Robotter og visualisering er således i dag to vigtige former for digitalisering i en økonomifunktion. Mange CFO svarer, at de mangler viden om digitalisering, at de ikke har færdighederne til at kunne drive den digitale transformation. Men de finder at den finansielle afdeling er klar til den digital omstilling. Rapporten kan downloades her

https://www2.deloitte.com/dk/da/pages/strategy-operations/articles/cfo-survey.html

Visualisering out-of-the-box

CxO2 finder visualisering er lavt hængende frugter, idet BI og ERP systemerne er blevet meget bedre. RPA rummer store muligheder, men til gengæld nemt at starte småt.

CxO2 mener, at det er nødvendigt at CFO støtter sig til andre kompetencer, – ekstern konsulent eller fra egen IT-afdeling. Ellers risikerer økonomiafdelingen at være et nemt offer for hurtige sælgere eller at køre ud af en tangent, hvor langsigtet dataintegration bliver for dyrt og svært. Derved kan man også trække på erfaringen for den digitale transformation fra andre steder.

Illustrationen ovenfor er fra rapportens forside.

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

CFO og digitalisering
Del gerne til dine kontakter:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Tagget på:                 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *