CFO og digitalisering, Deloitte
Kilde: Deloitte

Deloitte har med temaet “CFO og digitalisering” lavet et survey blandt CFO´er, som viser digitalisering spiller en stor rolle også på CFO´ernes bord.

Deloittes studie af CFO og digitalisering viser, at langt de fleste CFO fokuserer på automatisering af de manuelle processer, men det er jo også her ERP systemer har haft fodfæste i årtier.

Robotter/RPA

Rapporten viser, at 39 % er i gang med Robotics Process Automation (RPA). Med RPA automatiserer de processer for dataflow mellem flere it-systemer. Derved kan status og beslutningsgrundlag præsenteres uden at skulle bruge timer på at sammenstille resultater fra forskellige systemer.

Visualiseringer

Endnu flere CFO´er arbejder med visualiseringer (53%) for grafisk at skabe nemt overblik over store datamængder. 

Robotter og visualisering er således i dag to vigtige former for digitalisering i en økonomifunktion.

Mange CFO svarer, at de mangler viden om digitalisering, og at de ikke har færdighederne til at kunne drive den digitale transformation. Men de mener dog alligevel, at den finansielle afdeling er klar til den digitale omstilling.

Hele rapporten kan downloades fra Deloitte på dette link: https://www2.deloitte.com/dk/da/pages/strategy-operations/articles/cfo-survey.html

Inspiration udefra

Det er vigtigt med hjælp fra egen it-afdeling, hvad mange SMV´er ikke har.

CxO2 mener, at det er nødvendigt, at CFO gør brug af og støtter sig til andre kompetencer, – det kan være en ekstern konsulent.

Hvis ikke de gør det, risikerer økonomiafdelingen at være et nemt offer for smarte hurtige sælgere eller at køre ud af en tangent, hvor langsigtet dataintegration bliver for dyrt og svært.

Derudover kan man også med fordel trække på erfaringen fra den digitale transformation fra andre steder, – emnet er hot, så der er konferencer nok.

I CxO2 har vi erfaring for, at visualisering er blandt de lavt hængende frugter, idet BI og ERP systemerne er blevet meget bedre. RPA rummer store muligheder, men til gengæld er det nemt at starte småt.

Læs et indlæg om hvordan Brian Mikkelsen ser på digitalisering.

Budget styrer

CFO´er skal til gengæld hjælpe både forretning og IT-afdeling til at tænke langsigtet. Med traditionel et-årig budget kan man være tilbøjelig til gradvis at justere sidste års budget uden at lade en prognose for alvor basere sig på en re-tænkt aktivitetsplan. Selv ved 2-års budget eller 3-års grov-budget falder man nemt i det hul.

En længere udsigt vil udfordre til at planerne re-tænkes, at kunder og marked analyseres og at innovation kommer stærkt med ind. Styret “futurisme” kan således hjælpe os med at undgå overindeksering af fortiden, – et slavisk ekstrapoleret budget erstattes af et alvorligt genbesøg af forretningsplanerne med teknologisk fremsyn i hånden.

Læs et indlæg om digital-first virksomheder.

Læs et indlæg om Deloittes syn på 2020 trends for digitalisering.

Illustrationen øverst er fra rapportens forside.

Indlæg af Ivan Munk på CXO2´s blog om IT på www.CxO2.dk/blog

CFO og digitalisering
Del gerne til dine kontakter:
Annonce

Annonce
Tagget på: